Çocuklarının eğitimde her anne ve baba en iyisini ister. Eğitim hayatları boyunca pek çok farklı alanda ders ve müfredat öğrencilerin karşısına gelir. Matematik, fen bilimleri, sosyal bilimler, dil bilimi diye bu listeyi uzatabiliriz. Ancak günümüzde öğrencilerden beklenilen 21. yüzyıl becerileri bulunur. Bunların başında problem çözme ve algoritmik düşünme yer alır. Bu kabiliyetler yalnızca öğrencilerden değil çağımızda yaşayan her bireyden beklenen temel nitelikleridir.
Problem çözme becerisi gelişmiş ve algoritmik düşünme sistemini iyi kullanabilen bir öğrenci olaylar arasında sebep sonuç ilişkisini başarılı şekilde kurar. Bir zorlukla karşılaştığında sorunun kaynağını analiz eder, durumu pek çok yönden değerlendirir ve olası çözümler üretir. Çözümlerini test eder ve en iyi olanı bulur.
Kodlama dersi , yazılım biliminin 8-13 yaş aralığına uygun olarak hazırlanmış müfredatıdır. Bu dersin temel amacı öğrencilere algoritma eğitimi vererek düşünce yapılarını bir adım ileriye taşımaktır. Kodlama kelimesini, soyut kavramları somut simgeler ile değiştirerek kavrayabilmek ve amaçlarına uygun olarak kullanabilmek olarak tanımlayabiliriz. Bu beceri özellikle matematiksel zekanın, analitik düşünmenin ve öngörünün gelişmesinde oldukça yardımcı bir etkendir.
Kodlama derslerinde yaş grubuna uygun olarak blok tabanlı veya metin tabanlı programlar kullanılabilir. Kodlaeğitim kursu 8-10 yaş grubuna Scratch üzerinden kodlama eğitimi verir. Bu derslerde öğrencilere hem eğlenceli hem de öğretici aktiviteler yaptırılır. Scratch ile hazırlanan oyun yapımı derslerinde çocukların planlama, stratejik düşünme ve uygulama yönleri gelişir. Oyun tasarımı yapmak karakterleri, görsel materyalleri ve oyun senaryosunu tasarlamak demektir. Bu hayal gücünün ve özgüvenin gelişiminde önemli bir etkiye sahiptir. Kodlaeğitim sınıflarında öğrencinin, geliştirdiği pek çok oyun projesini hayata geçirmesini sağlıyoruz. Bu sayede öğrenciler üretken bireyler olmaları yolunda ilerlerler.
Metin tabanlı kodlama sınıfları 11 yaş ve sonrasına hitap eder. Kodaleğitim python giriş sınıfında kullanılan programlama dili gerçek dünya projelerinde ve kullandığımız pek çok web aracında tercih edilir. Uzmanlar tarafından programlama eğitimine başlanmasında oldukça tercih edilenlerin başında gelir. Python giriş kursu boyunca temel algoritmalar, çok sayıda çeşitli kütüphaneyi kullanma, oyun geliştirme ve yayınlama dersleri öğrencilere gösterilir. Programlama dünyası tanıtılır ve güçlü bir adım atması sağlanır.
Sonuç olarak diyebiliriz ki günümüz eğitim sisteminin belirlediği ana dersler gibi, bireylerin bilişim teknolojilerini öğrenmeleri ve bu sistemlerin üretici çekirdeklerini anlayabiliyor olmaları gerekir.Bunları yönetebilenler ise geleceği şekillendirecek olanlardır.
İstanbul
kodlaegitim@kodlaegitim.com
İletişim bilgilerinizi bırakın, size detaylı bilgi sunalım.